I am promoting Zulkifli Noordin’s Blog

Salam everyone,

just a quick post here.

I am promoting the blog of YB Zulkifli Noordin (Parlimen Kulim Bandar Baharu) to those who want to see a sincere leader who speaks for Islam rather than politicizing Islam.

People think I am pro-gov! They are wrong! I am pro-sincerity!

YB Zul ini org PKR, bukan orang gov dan bukan juga orang PAS. Tapi beliau lah yang lantang memperjuangkan isu azan, isu arak, isu Jeff Ooi yang menyatakan orang Islam yang bercita2 melaksanakan undang2 Islam adalah extremist dan yang terbaru isu Cow Head ini. Basically, I agree with him wholeheartedly. Beliau lebih Islamik drpd sesetengah (not all) pejuang PAS sendiri yang suka menghukum orang lain semua kurang Islamik drpd dia. Sheesh.

I was quite disappointed that he only started commenting on this issue only 2 days ago (after like a week). But at least his comment is thorough and satisfying, lengkap dengan statistik dan empirical evidence.

 

But you can see that he has the same sentiment like I did…that the cow head thing is stupid. But at the same time, it’s not right to build a big kuil di kawasan majoriti penduduk Islam….memandangkan umat Islam di Selangor sangat ramai tapi masjid paling sedikit berbanding jumlah tokong2 dan kuil2. Below, I provide a quote from his blog:

 
“Mengikut statistik, dalam negeri Selangor ada 4.3 juta penduduk. Daripada jumlah itu, majoritinya umat Islam sebanyak 2.5 juta dengan masjid hanya sebanyak 259 buah. Sebalik nya masyarakat Budha berjumlah 1.3 juta mempunyai 1,015 tokong. Kaum Hindu pulak, yang berjumlah 647,000 mempunyai 810 kuil berdaftar (ini tidak termasuk kuil yang haram dan tidak berdaftar!). Dan bagi 50,000 penganut Kristian di Selangor, cuba kira berapa jumlah gereja mereka! Malahan tuhan patung hindu yang terbesar didunia juga dok tersergam berdiri dalam negeri Selangor (ehsan daripada Kerajaan UMNo/ Be End dulu)! Itu pun umat Islam dikatakan masih tidak ‘adil, masih tidak bertolak ansur!?”
 

Sesiapa yang hendak melawat blog beliau, ada link kat tepi ni under “Leaders”.  Saya dah lama letak link beliau dengan harapan my readers would visit his blog and gain the same benefit that I gain whenever I want an unbiased and Islamic view on a certain issue.

Sebenarnya, bukan susah sangat kita nak tengok orang ini ikhlas atau tidak. Kita cuma judge dia punya consistency. Adakah setiap kali dia membuat statement dia consistent dengan dia punya pendirian untuk mempertahankan Islam, dan bukan mengikut party mana yang hendak dihentam.

Zulkifli Noordin banyak kali menghentam partinya sendiri. At the same time, benda2 tidak Islamik yang dibuat oleh BN pun dihentam juga. So, aku nampak dia ni ikhlas. Dan aku suka orang macam ni.

Aku paling tak suka orang yg budget dia alim tapi berfikiran sempit dan bias mengikut party! My goodness, sesak nafas aku duduk dgn org mcm ni. Buat aku rasa irritated jer…

So, sila2lah memanjangkan langkah anda menjenguk blog YB ini terutama orang2 yg masih teraba2 tentang isu cow head ini. Semoga bermanfaat.

3 thoughts on “I am promoting Zulkifli Noordin’s Blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s